Bib Kalmthout wordt Boekstart-gemeente

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken versterkt de band tussen volwassene en kind. Het is goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Sinds mei 2018 krijgt elke baby van zes maanden in Kalmthout in het consultatiebureau een gratis Boekstart-pakket met informatie over voorlezen. De vrijwilligers van Kind & Gezin delen dat pakket uit.

Wanneer die baby vijftien maanden wordt, krijgt hij een tweede boekenpakket. Dit tweede pakket wordt niet uitgedeeld in het consultatiebureau. De vrijwilligers geven aan de ouders een uitnodiging om een tweede boekenpakket af te halen in de bibliotheek.

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, in samenwerking met Kind & Gezin en de bibliotheken. In Kalmthout werd Boekstart gelanceerd in mei 2018.

In de bib van Kalmthout vind je prentenboeken en kartonboekjes voor de allerkleinsten. Onlangs verrijkten we ons aanbod met badboekjes, stoffen boekjes en knisperboekjes.