Artikel afdrukken

Gedichtendag 2014 in Bib Kalmthout: Verwondering


Geichtendag 2013
Gedichtendag 2014
Bib Kalmthout verwent naar goede gewoonte haar bezoekers tijdens de Gedichtendag. Dit jaar echter pakken we uit met een heuse Poëzieweek van 30 januari tot 5 februari 2014 met het thema 'Verwondering'.


Op Gedichtendag zelf op donderdag 30 januari 2014 kan je in Bib Kalmthout je verwondering de vrije loop laten. Alle bezoekers krijgen dan een poëziekaart met een gedicht in het thema.
Poëziegeschenk van K. Schippers

K. Schippers voorziet dit jaar het Poëziegeschenk, getiteld Buiten Beeld. Hij liet zich inspireren door het thema Verwondering. Deze bundel krijg je cadeau als je tijdens de poëzieweek voor €12,50 aan poëzie koopt in een deelnemende boekhandel.

Werk van K. Schippers aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.


Herman de Coninckprijs 2014
Herman de Coninckprijs 2014

In december nomineerde de vakjury 5 dichtbundels voor de Herman de Coninckprijs voor de Beste Dichtbundel 2014. Die jury beslist ook wie de prijs wint voor de beste dichtbundel (€ 6.000) en het beste debuut (€ 1.000). Het publiek bepaalde echter wie de prijs krijgt voor het beste gedicht! Stemmen kon tot 24 januari 2014.

Uit ieder van de 5 genomineerde dichtbundels (van Paul Bogaert, Norbert De Beule, Max Temmerman, Miriam Van hee en Tom Van de Voorde) dingt één gedicht mee naar deze Publieksprijs.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Slotshow van Gedichtendag op 30 januari in de Arenbergschouwburg met alle genomineerde dichters, K. Schippers en muziek van Douglas Firs.

Werk van Paul Bogaert aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.
Werk van Max Temmerman aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.
Werk van Myriam van Hee aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.

Het populairste gedicht wordt in een mooie poster gegoten die je op Gedichtendag, donderdag 30 januari, gratis in de deelnemende boekhandel kunt afhalen.


VSB poëzieprijs 2014

De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar. De uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2014 vindt plaats op 29 januari a.s., de vooravond van Gedichtendag.

De jury van de VSB Poëzieprijs nomineert de dichtbundels van Maria Barnas, F. van Dixhoorn, Micha Hamel, Miriam Van hee en Antoine de Kom.

Werk van Maria Barnas aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.
Werk van Miriam Van hee aanwezig in Bib Kalmthout vind je hier in onze zoekmachine.