Artikel afdrukken

Digitale bibliotheek
Bib Kalmthout is ook een digitale bibliotheek. We zijn online aanwezig met een website en een zoekmachine (catalogus). In de bib kan je internetten of databanken raadplegen. Met Digidak helpen we de digitaal kloof overwinnen. En we zijn actief op sociale media.

http://bibliotheek.kalmthout.be

Algemene informatie, nieuws, evenementen, aanschafsuggestie, agenda, contact, openingsuren en toegang tot onze online catalogus (AquaBrowser). Via Mijn Bibliotheek kan je je uitleentermijn verlengen, materialen reserveren en je lenersgegevens bekijken.

http://zoeken.kalmthout.bibliotheek.be
Zoek in meer dan 45.000 beschrijvingen. Met een overzicht van prijzen voor literatuur, jeugdboeken, muziek en film. Op het detailscherm van een collectie-onderdeel worden linken gemaakt naar verwante gegevens op het internet. Zo kan je bij een boek of cd van je favoriete auteur, componist of uitvoerder lees- en luistertips gepresenteerd krijgen van gebruikers van last.fm of librarything.

Op zoeken.kalmthout.bibliotheek.be kan je titels bewaren of taggen. Door titels te taggen met woorden die volgens jou het best uitdrukken waarover het boek, de film, ... gaat kunnen jij of anderen deze titels later terugvinden met jouw zoekwoorden. Of schrijf een bespreking. Deel jouw mening over waarom anderen een boek wel of net niet zouden moeten lezen. Of ken een waardering toe.

Internet in de bib

Bib Kalmthout heeft vier computers om te surfen, chatten, mails te lezen of te beantwoorden, of online een spelletje te spelen. Veiligheid en kindvriendelijkheid is gegarandeerd door het gebruik van beveiligingssoftware. Alle toestellen zijn uitgerust met een kaartlezer voor de eiD. En je kan documenten maken of bewerken in Office 2010.

Geïnteresseerd? Reserveer zelf in de bib je computer. Of vraag info aan de balie.

In Bib Kalmthout heb je tijdens de openingsuren in het hele gebouw gratis WiFi.

Databanken

http://zoeken.kalmthout.bibliotheek.be/krantenarchief
Raadpleeg in Bib Kalmthout ter plaatse of van thuis uit 18 miljoen persartikels in het GoPress krantenarchief met artikels van alle Vlaamse kranten.

Of 70.000 boekbesprekingen in de Biblion databanken Literom, Jeugd LiteRom, Literom Wereldliteratuur, Uittrekselbank, Uittrekselbank Jeugd en FictieRom.
Ga naar Biblion databanken (let op: alleen in te zien in de bib).

Digidak

Digidak is een plek waar iedereen gratis en onder begeleiding gebruik kan maken van computers, printer, scanner en internet. Je kan er ook in kleine groepen basiscursussen volgen over omgaan met computer en internet. In Kalmthout zijn er Digidaks in de bibliotheek van Kalmthout, in de jeugdbibliotheek van Niewmoer en in 'De Groten Uitleg', het Dienstencentrum van het OCMW.

Geïnteresseerd? Meer over Digidak in Kalmthout.

Sociale media

Abonneer onze nieuwsberichten via RSS http://feeds.feedburner.com/BibKalmthout
Bib Kalmthout is ook op Facebook. Word fan op http://www.facebook.com/BibKalmthout en praat mee.
Of volg @BibKalmthout via Twitter op http://www.twitter.com/BibKalmthout en lees onze tweets.