Expo 100 jaar Bib Kalmthout

Van 28 oktober tot en met 5 november 2017 kan je in het Maria Rosseelszaaltje van de bib de overzichtstentoonstelling 100 jaar Bib Kalmthout bezoeken. Die schetst de geschiedenis van de verschillende wijkbibliotheken en diept zowel oud beeldmateriaal als leuke anekdotes op.

Heb je stiekem heimwee naar de vroegere lezerschriftjes, oude kartonnen bibliotheekkaarten en de vroegere bibliotheekmedewerkers? Of ben je benieuwd naar hoe de wijkbibliotheken tijdens WO II hun werking moesten aanpassen aan de wensen van de bezetter? Kom dan zeker kijken naar het unieke fotomateriaal, de verzamelde documenten en de originele archiefstukken in deze expo en laat je meevoeren in de tijd.

Als aandenken aan deze feestelijke verjaardag werden er draagtassen gemaakt met daarop een oude bibliotheekkaart. Die kan je aankopen in de Bib zelf. De helft van de opbrengst gaat naar Lezen for Life.

Je kan de tentoonstelling bezoeken van 28 oktober tot 5 november 2017 in Bib Kalmthout, zowel:
  • tijdens de openingsuren van de bib
  • in het weekend van 10 uur tot 17 uur;
  • op 1 november en 2 november van 10 uur tot 17 uur.