Bib aan Huis

Wat is Bib aan Huis?

Ben je tijdelijk of voor langere tijd aan huis gebonden? Wil je toch graag blijven genieten van een goed boek of fijne film? Doe een beroep op de Bib aan Huis-dienst van Bib Kalmthout en OCMW Kalmthout.

Hoe werkt Bib aan Huis?

• Neem contact op met de bibliotheek. Heb je contact met het OCMW van Kalmthout? Spreek dan je contactpersoon erop aan.
  • De bibliotheek neemt vervolgens contact met je op en plant een kennismakingsgesprek. Samen bekijken we dan wat voor jou de beste manier van werken is.
  • De thuisbezoeken gebeuren door een vrijwilliger. Tijdens het eerste bezoek van deze vrijwilliger spreek je samen de interval en het tijdstip af waarop deze vrijwilliger langskomen. En wat er staat te gebeuren tijdens afwezigheid of ziekte.
  • Samen met de vrijwilliger bespreek je je leeswensen. Nog geen lid van de bib? Dan breng je dat samen in orde.

Hoe gaat Bib aan Huis praktisch in zijn werk?

Het reglement van Bib Kalmthout is van toepassing, mits enkele uitzonderingen:
  • Je lidkaart wordt bewaard in de bibliotheek.
    Op deze manier kunnen vrijwilligers en bibliotheekmedewerkers jouw uitleenpakket steeds gemakkelijk klaarmaken.
  • Je betaalt geen boete als onze vrijwilliger je bezoekt op een latere datum dan afgesproken of als je zelf tijdig verwittigt en een nieuwe datum afspreekt.
  • Verlengingen kan je telefonisch of via de vrijwilliger aanvragen.

Goed om weten

Er is een ruime keuze aan materialen voor wanneer het lezen wat moeilijker wordt, zoals grootletterboeken en luisterboeken. Voor meer info hierover kan je terecht bij onze vrijwilligers of in de bibliotheek.

Word vrijwilliger

Heb je interesse om ons te helpen en als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op.

We verwachten van jou dat je op regelmatige basis voor één of meerdere Bib aan Huis-gebruikers boeken uitzoekt, bezorgt en weer ophaalt. In ruil zorgen we voor een reële onkostenvergoeding voor verplaatsingen met de wagen, een verzekeringsregeling en de nodige begeleiding.

Brochure

Artikel Hei en Maatjes - lente 2015

Meer weten? Je bereikt ons op: