Kinder- en Jeugdjury (KJV)

Wil je meer informatie? Contacteer ons via bibliotheek@kalmthout.be

KJV in Bib Kalmthout

Lees je graag of luister je graag naar verhalen? Ben je tussen zes en veertien jaar? Dan ben je welkom om vier zaterdagen te komen mee doen-denken-spelen-praten over ACHT verschillende kinder- en jeugdboeken.

Dit zijn de data :
  • 14 oktober 2017
  • 25 november 2017
  • 6 januari 2018
  • 3 maart 2018
  • Slotfeest : ergens in mei 2018

Groep 2 en 3 : 13u – 14u
Groep 4 en 5 : 14u30-15u30

Dit zijn de boeken die groep 2 leest.
Dit zijn de boeken die groep 3 leest.
Dit zijn de boeken die groep 4 leest.
Dit zijn de boeken die groep 5 leest.

Op het einde van de rit kiezen we samen per groep welk boek volgens jou mag winnen.
Lees je niet zo vlot? Of luister je liever naar het verhaal? We hebben van elk boek ook een luisterversie.

Je staat er niet alleen voor. Leerlingen van het vijfde jaar van het College (Essen) en het Instituut Heilig Hart (Kalmthout) nodigen je uit om samen met hen de boeken te bespreken.

Interesse ? Stuur dan zo snel mogelijk een berichtje naar bibliotheek@kalmthout.be. De plaatsen zijn beperkt !

Internetjury

• Als Internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie.
  • Je schrijft je in via de website van KJV
  • Je ontvangt rechtstreeks je lidkaart en alle informatie bij je thuis.
  • Bekijk alvast hier welke boeken je dit jaar leest.

Wat is Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV)?

• KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar.
  • Onder begeleiding komen boekenwurmen en leesfanaten maandelijks samen voor leuke activiteiten om de gelezen boeken te bespreken.
  • Per leeftijdscategorie is er een boekenlijst. De boeken op de lijst zijn gekozen uit verschillende jeugdboeken die het voorbije jaar op de markt kwamen en zijn stuk voor stuk het lezen waard.
  • Elk jurylid krijgt op het einde van het jaar de kans om te stemmen op zijn/haar favoriete boek.
  • In Vlaanderen zijn er veel KJV-groepen, KJV Kalmthout is er zo één. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. In het voorjaar krijgen alle juryleden een uitnodiging voor het slotfeest.

Dit zijn de winnende boeken van 2017:

Informatie over KJV vind je op www.kjv.be.